Mötesplatsen för dig inom energibranschen, jul, 22 2019
Senaste Nytt

Ny Europachef för E.ON Networks

Johan Mörnstam. Bild: E.on.
Johan Mörnstam. Bild: E.on.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 26 jun 2019

Johan Mörnstam, nuvarande chef för E.ON Sveriges nätverksamhet, har får nytt inom E.on. Vid årsskiftet tillträder han som Europachef för E.on Networks.

Johan Mörnstams nya tjänst är ett resultat av E.ons uppgörelse med tyska RWE att förvärva bolaget innogy SE. I sin nya roll kommer Johan att ansvara för bolagets elnätsverksamhet i Sverige, Polen, Tjeckien, Slovakien, Ungern och Rumänien.

När det gäller innovationer har företaget framgångsrikt byggt och driftsatt ett helt förnybart energisystem i byn Simris med ett elnät som fungerar helt fristående. Simrisprojektet har inneburit viktiga erfarenheter för att kunna anpassa hela elnätet för morgondagens förnybara energisystem.

– Energiomställningen är en av vår tids ödesfrågor och infrastrukturen är en möjliggörare för förnybar energi. Att arbeta med denna fråga varje dag tillsammans med kompetenta medarbetare har varit fantastiskt roligt och givande. Nu ser jag fram emot att fortsätta driva denna utveckling på Europanivå, säger Johan Mörnstam.

Johan Mörnstam tillträder sin nya tjänst vid årsskiftet 2020, förutsatt att E.ONs övertagande av innogy SE kommer till ett avslut. Till dess är han kvar i sin nuvarande roll. Rekryteringen av en ersättare har inletts.

Annons

Annons

Annons