Mötesplatsen för dig inom energibranschen, jul, 22 2019
Senaste Nytt

Energijätte bygger anläggning i Boden

Fotograf: KOMM/Bodens kommun

Hanna Eriksen och Claes Nordmark
Fotograf: KOMM/Bodens kommun Hanna Eriksen och Claes Nordmark
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 24 jun 2019

Fortum Waste Solutions har köpt 25 hektar mark i Boden för att bygga en materialhanteringsanläggning för material som ska tas ur kretsloppet.

Boden, som genomfört flera satsningar inom miljöteknik och avfallshantering de senaste åren, kommer att spela en viktig roll för bolaget i utvecklingen av dess verksamhet i norra Sverige.

Den nya anläggningen kommer att etableras intill Boden Cleantech Center vid Brännkläppen och utbyggnaden sker i steg om totalt 25 hektar. Tekniken för att återvinna mer material ur det avfall som samhället producerar utvecklas hela tiden, samtidigt som det är viktigt att helt plocka bort vissa ämnen ur kretsloppet. Anläggningen i Boden blir ett välkommet och välbehövligt tillskott för hela regionen.

- Bodens kommun fortsätter att attrahera externa aktörer som vill etablera sig här hos oss vilket är positivt för Bodens fortsatta tillväxt. När det dessutom handlar om en rejäl förstärkning och utveckling av vårt redan framgångsrika miljöteknikarbete känns det extra glädjande, säger Claes Nordmark, kommunalråd (S).

Annons

Annons

Annons