Mötesplatsen för dig inom energibranschen, jul, 22 2019
Senaste Nytt

Östersund får solcellspark

Bild: Pixabay.
Bild: Pixabay.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 18 jun 2019

Jämtkraft och Östersundshem gör en gemensam satsning på förnybar el för att bidra till målet om en fossilfri region genom att bygga Östersunds första solpark. Bygget påbörjas sensommaren 2019 och anläggningen beräknas kunna leverera el ett halvår senare.

 

- Vi ser ökat intresse för solceller och vill möjliggöra för fler att vara med och driva omställningen till mer förnybart i vårt energisystem på ett enkelt, hållbart och bekvämt sätt och vi ser fram emot att samarbeta med en erfaren aktör som Solkompaniet i byggnationen av en av Sveriges största solparker, säger Caroline Hildahl, projektledare Jämtkraft.

 

Solcellsparken blir sex hektar stor och placeras på Östersundshems mark mellan Jämtkraft arena och E14. Årligen kommer det produceras cirka 3 000 megawattimmar el, vilket räcker till hushållselen i ungefär 1000 lägenheter.

 

- Östersunds solpark blir den största i norra Sverige vilket ställer särskilda krav på montagesystemet som ska klara rejäla vintrar. Satsningen visar samtidigt att det är fullt möjligt med solel i norra Sverige, säger Axel Alm, vd på Solkompaniet.

Annons

Annons

Annons