Mötesplatsen för dig inom energibranschen, jul, 22 2019
Senaste Nytt

Azelio i samarbete med UNCHR i Jordanien

Bild: Azelio.
Bild: Azelio.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 19 jun 2019

Azelio har bjudit in UNHCR för att utvärdera bolagets unika energilagring med hållbar elproduktion för att komplettera befintliga installationer av solceller i flyktingläger i Jordanien.

UNHCR siktar mot att göra sina flyktingläger självförsörjande på energi och söker lösningar som ger tillförlitlig och förnybar elförsörjning lokalt under dygnets alla timmar. Som ett första steg har Azelio gjort en bedömning av flyktingläger i Azraq och kommer senare i år att presentera en omfattande genomförbarhetsstudie av Azelios teknologi för UNHCR:s energiteam i Geneve.

I Azraqs flyktingläger i Jordanien bor drygt 36 tusen flyktingar, varav 60% är barn. Lägret är uppdelad i fyra byar med skolor, hälsocenter, polisstationer, marknader och ett sjukhus för att tillhandahålla sjukvård till hela flyktinglägret. Infrastrukturen kräver en tillförlitlig elförsörjning, och dagens installerade solceller täcker cirka 70% av de totala behoven i lägret.

Då UNHCR har ambitionen för flyktinglägren att vara självförsörjande, ger Azelios teknologi möjlighet att komplettera befintliga installationer för en hållbar elförsörjning även under dygnets mörka timmar. En genomförbarhetsstudie av Azelios teknologi förbereds och kommer att presenteras för UNHCR:s energiteam i Genève senare i år.

Annons

Annons

Annons