Mötesplatsen för dig inom energibranschen, jun, 25 2019
Senaste Nytt

Azelio i avtal för hållbar elförsörjning till afrikanskt sjukhus

Arkivbild: Azelio.
Arkivbild: Azelio.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 27 maj 2019

Azelio har tecknat ett avtal som gör Pansanté AB till säljagent av Azelios energilagring med elproduktion för hållbar elförsörjning till sjukhus i mellersta och södra Afrika.

Pansanté AB har själva utvecklat ett prisbelönt helhetskoncept för hållbara sjukhus och sjukvård. Då omfattningen av avtalet riktar sig till områden som saknar elnät erbjuder Azelios teknologi ett pålitligt, hållbart och kostnadseffektivt alternativ till dieselgeneratorer som baskraft. 

Azelio erbjuder termisk energilagring med produktion av hållbar el mot efterfrågan dygnet runt. Sjukhus kräver en kontinuerlig elförsörjning och kan inte förlita sig på teknologier med ojämn produktion som är direkt beroende av sol eller vind. Alternativet för en distribuerad pålitlig baskraft har varit dieselgeneratorer, som är dyrt och ger höga utsläpp. För ett normalstort sjukhus i centrala Afrika som saknar elnät kan Azelio reducera diesel-användandet med 80–85 % och verka i system med andra förnybara teknologier. Med en beräknad installation på 2,2 MW av Azelios lösning för ett sjukhus kan 5 000 kubikmeter diesel per år ersättas med hållbar el. En minskning av 14 000 ton CO2e under ett år. Azelios producerade el ger dessutom en halverad kostnad i förhållande till dieselbaserad el per kWh.

 

Annons

Annons

Annons