Mötesplatsen för dig inom energibranschen, jun, 25 2019
Senaste Nytt

Swedish Stirling väljer Nasdaq

FREDRIK SANDBERG / TT: Arkivbild
FREDRIK SANDBERG / TT: Arkivbild
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 27 maj 2019

Swedish Stirling avser att ansöka om att noteras på en reglerad marknad under första halvåret 2020. Styrelsen beslut är att ansöka om notering på Nasdaq Stockholm Main Market. 

Styrelsen för miljöteknikföretaget Swedish Stirling har beslutat att bolaget ska noteras på en reglerad marknad under första halvåret 2020. Marknadsplats blir Nasdaq Stockholm. Bakgrunden till beslutet som bolaget informerade om i augusti 2018 är att styrelsen bedömer att man står inför en kraftig tillväxt och vill göra det möjligt för en bredare och mer institutionell skara investerare att bli ägare i bolaget.

Swedish Stirling påbörjade redan under hösten 2018 arbetet med att se över och anpassa företagets organisation, regelverk och policys för att uppfylla de krav som ställs på bolag på en reglerad marknad hos Nasdaq. Bolaget bedömer att man kommit mycket långt i processen, att en ansökan om notering kan inlämnas under andra halvåret 2019 och notering ske första halvåret 2020. Som en del i processen kommer bolaget också att rekrytera en ny CFO med erfarenhet från reglerad marknad.

- Vi har fört samtal med flera institutionella investerare som vill vara med att bygga ett stort och lönsamt svenskt industriföretag. Vi följer deras råd och söker notering på Nasdaq main market för att visa att vi uppfyller de högsta av krav, säger Sven Sahle, styrelseordförande och största aktieägare i Swedish Stirling.

Annons

Annons

Annons