Mötesplatsen för dig inom energibranschen, jun, 24 2019
Senaste Nytt

Intresset för solceller har ökat kraftigt i Skellefteå

Bild: Skellefteå kommun.
Bild: Skellefteå kommun.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 23 maj 2019

Under de senaste åren har intresset för solceller ökat kraftigt och det finns ett stort behov av opartisk information i samhället. Skellefteå kommuns energi och klimatrådgivning i samarbete med Skellefteå Kraft bjuder in till två föreläsningar om solceller.

-Vi hoppas att många finner det intressant med solceller och att de vill lära sig mer och inspireras till att själv ta steget att producera förnyelsebar el, säger Jenny Sundkvist, energi- och klimatrådgivare i Skellefteå.

Den 27 maj håller Energi- och klimatrådgivningen i Skellefteå två föreläsningar som är riktade till villaägare, bostadsrättsföreningar och företag för att öka deras kunskap om hur de bäst går till väga för att installera egna sollcellsanläggningar.

-På två timmar tar jorden emot lika mycket energi från solen som hela världens befolkning använder under ett år, säger Jenny Sundkvist. Med en solcellsanläggning har du möjlighet att omvandla solenergi till el och därmed vara med i omställningen till förnyelsebar elproduktion, avslutar Jenny Sundkvist.

Annons

Annons

Annons