Mötesplatsen för dig inom energibranschen, jul, 16 2019
Senaste Nytt

Wuhan Tiger beställer bränslecellsstackar av PowerCell

Bild: PowerCell.
Bild: PowerCell.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 08 maj 2019

PowerCell har fått en beställning på ytterligare tio stycken PowerCell S2 bränslecellsstackar av det kinesiska företaget Wuhan Tiger Fuel Cell Vehicle Company Ltd. Avropet görs från den ursprungliga order som Wuhan Tiger lade i mars 2017 på bränslecellsstackar och bränslecellssystem. Leverans beräknas ske under det andra kvartalet i år.

Wuhan Tiger Fuel Cell Vehicle Company Ltd har som ambition att utveckla bränslecellsdrivna fordon för den kinesiska marknaden tillsammans med den kinesiska fordonstillverkaren Skywell. Företaget planerar att i ett första skede lansera bussar drivna av bränsleceller men på sikt även distributionslastbilar. Förra året erhöll bolagets bränslecellsdrivna buss godkännande för produktion av de kinesiska myndigheterna.

I mars 2017 la bolaget en stor order på bränslecellsstackar av modell PowerCell S2 samt bränslecellssystem. I samband därmed gjorde Wuhan Tiger Fuel Cell Vehicle en första beställning på sammanlagt 28 stycken PowerCell S2 som sedan dess har levererats och använts för tester för att verifiera systemet och tekniken. Under det tredje kvartalet i fjor avropade Wuhan Tiger ytterligare 16 bränslecellsstackar och med den nu lagda ordern har Wuhan Tiger avropat sammanlagt 54 bränslecellsstackar av modell PowerCell S2. 

Annons

Annons

Annons