Mötesplatsen för dig inom energibranschen, jul, 16 2019
Senaste Nytt

Logistic Contractor bygger Northvolts batterifabrik i Skellefteå

Bild: Wästbygg.
Bild: Wästbygg.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 03 maj 2019

Logistic Contractor, som ingår i Wästbygg Gruppen, har tecknat avtal med Northvolt om att uppföra basbyggnaden till deras anläggning för tillverkning av batterier i Skellefteå. Avtalet omfattar över 100 000 kvm och när anläggningen är färdig kommer den att vara en av Europas största batterifabriker. På sikt beräknas drygt 2 500 personer arbeta där.

– Wästbygg Gruppen och Logistic Contractor är specialister på den här typen av industriella etableringar, vilket var helt avgörande för oss när vi valde partner inför byggstarten. Vi märker hur efterfrågan från kunder på hållbara battericeller ökar från dag till dag och vi ser fram emot att sätta igång byggnationen av basbyggnaden till fabriken som ett första steg för att kunna möta det behovet, förklarar Jan Edgren, Head of Construction på Northvolt.

Projekteringsarbetet är redan igång. På plats i Skellefteå pågår samtidigt en storsatsning där infrastruktur i form av vägar, VA, el och fiber dras fram till byggområdet som förberedelse inför byggstarten. Logistic Contractor kommer att påbörja arbetena på plats under sommaren och vara klara under senare delen av 2020.

 

Annons

Annons

Annons