Mötesplatsen för dig inom energibranschen, jul, 20 2019
Senaste Nytt

Fjärrvärmen växer i Lagan

Solör Bioenergis fjärrvärmeanläggning i Lagan. Fotograf: Pelle Wahlgren.
Solör Bioenergis fjärrvärmeanläggning i Lagan. Fotograf: Pelle Wahlgren.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 26 apr 2019

Solör Bioenergi har nu ingått avtal med Hedin Lagan AB om att ansluta företaget till fjärrvärmenätet.

Fjärrvärmen i Lagan startade år 2000 och levererar cirka 10 GWh fjärrvärme årligen till villor, flerfamiljshus, verksamhetsfastigheter och industrifastigheter i Lagan. Fjärrvärmen som produceras ersätter behovet av drygt 1 200 kubik olja per år.

Nu står det alltså klart att Hedin Lagan ansluter sig till ortens fjärrvärmenät. Idag används olja och el för att hålla igång produktionen av truckar för tunggodshantering åt tillverkningsföretag.

- Vi har nu satt igång planeringen av schaktning för att sedan kunna lägga ner nya ledningar. Siktet är inställt på att fjärrvärmen ska vara igång efter sommaren, säger Nils Svensson, regionchef på Solör Bioenergi Småland.

Genom att ersätta den fossila energin med miljöriktig fjärrvärme sker en besparing på 52 ton koldioxid redan första året.

- I och med att vi ansluter till fjärrvärmenätet får vi ett modernt och miljöriktigt system. Dessutom kommer värmekomforten att öka då vi i dagsläget har svårt att hålla våra lokaler varma med hjälp av oljepannan och direktel, säger Kenneth Hedin, Senior på Hedin Lagan.

Annons

Annons

Annons