Mötesplatsen för dig inom energibranschen, jun, 26 2019
Senaste Nytt

Wärtsilä bidrar med startkapital till finskt start-up

Bild: Wärtsilä.
Bild: Wärtsilä.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 15 apr 2019

Wärtsilä ska bidra med 500 000 euro i startkapital till Soletair Power Oy, ett finskt start-up företag som påverkar inom Power-to-X-teknologin. Soletair Power Oy har utvecklat ett nytt koncept som ska förbättra luftkvaliteten i byggnader genom att fånga in koldioxid (CO2) och omvandla det till syntetiskt förnybart bränsle.

- Wärtsilä kan, tack vare vår roll som energisystemintegratör förstå, utforma, optimera, bygga och underhålla komplexa energisystem så att våra kunder kan skapa hållbar energi för framtiden. För att uppnå detta vill vi bilda strategiska samarbeten, vara innovativa tillsammans med startupföretag och aktivt rekrytera ny talang som stärker och stödjer vår expertis inom nya affärsområden. Vår finansiering av Soletair Power Oy är ett konkret exempel på detta och det tar oss ett steg närmare en hundraprocentigt förnybar värld, säger Matti Rautkivi, direktör för strategi och affärsutveckling på Wärtsilä Energy Business.

Medan väte kan produceras från förnybara energikällor, fångar Soletair Powers koncept in CO2 ur luften och förenar det med hjälp av syntes till kolväten, som är lämpliga för syntetiskt förnybart bränsle. 

 

Annons

Annons

Annons