Mötesplatsen för dig inom energibranschen, jun, 16 2019
Senaste Nytt

Halmstad uppmärksammar Earth hour

Bild: Halmstads kommun.
Bild: Halmstads kommun.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 25 mar 2019

Lördagen den 30 mars kl. 20.30 är det dags för Earth hour, världens största miljömanifestation. Halmstads kommun uppmärksammar detta genom att släcka ner Stadsbiblioteket under en timme, som en symbolisk men effektfull handling.

Earth hours budskap är att vi måste minska vår klimatpåverkan och därför ges det även under veckan föreläsningar om solenergi, en utställning i rådhuset om hur Halmstads kommun jobbar med sin klimatpåverkan samt en klimatsparande tävling där alla Halmstadbor kan vara med.

– Earth hour handlar inte om att spara el under en timme, utan om att sända en signal om att man ska minska sin klimatpåverkan, säger energi- och klimatrådgivaren Pernilla Widstam. Det finns många sätt att göra detta på och man kan få hjälp av oss på Konsument Halmstad.

Kommunens energi- och klimatrådgivare ger oberoende och kostnadsfri rådgivning till allmänhet, företag och organisationer i Halmstads och Laholms kommuner. Det kan till exempel handla om att man vill byta ut sin oljepanna, vill få tips på hur man kan spara energi eller producera sin egen el. Under Earth hour-veckan ges föreläsningar om solceller.

Annons

Annons

Annons