Mötesplatsen för dig inom energibranschen, jul, 18 2019
Senaste Nytt

Stabilt resultat för Jämtkraft

Erik Brandsma, vd och koncernchef för Jämtkraft AB. Bild: Jämtkraft.
Erik Brandsma, vd och koncernchef för Jämtkraft AB. Bild: Jämtkraft.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 15 mar 2019

När Jämtkraftkoncernen summerar 2018 redovisas en vinst på 447 miljoner kronor före skatt. Resultatet är bolagets starkaste någonsin och överstiger ägarnas avkastningskrav.

2018 levererade man en vinst på 447 miljoner kronor före skatt. Räntabiliteten är 16,1 procent. Mätt över en rullande fyraårsperiod är räntabiliteten 10,5 procent. Vilket överstiger ägarnas avkastningskrav på tio procent före skatt.

Det starka resultatet är en kombination av vädret, energipolitik i Sverige och EU samt engagerade och kompetenta medarbetare i Jämtkraftkoncernen.

- Jämtkrafts tydliga positionering inom förnybar energi är nyckeln till årets resultat. Värdet på vår fossilfria produktion steg, bland annat på grund av att priset på utsläppsrätter mer än tredubblades och drev upp elpriset i hela Europa. Jämtkraft ligger i det hänseendet mycket väl positionerat och våra medarbetare fortsätter arbetet med att stärka vårt och våra kunders klimat- och hållbarhetsarbete, säger Erik Brandsma, vd och koncernchef för Jämtkraft AB.

 

Annons

Annons

Annons