Mötesplatsen för dig inom energibranschen, jul, 17 2019
Senaste Nytt

Datum för regler angående miljöinformation om drivmedel skjuts fram

Henrik Holmberg / TT: Arkivbild.
Henrik Holmberg / TT: Arkivbild.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 07 mar 2019

Regeringen har beslutat att skjuta fram datumet fem månader för när vissa av de nya reglerna om miljöinformation om drivmedel ska träda i kraft till den 1 maj 2020. På detta sätt får konsumenter mer korrekt och uppdaterad information vid pumpen.

Förordningsändringen med det nya datumet för när reglerna träder i kraft innebär att Energimyndigheten får större möjligheter att bestämma när miljöinformationen ska vara tillgänglig för konsumenter. Drivmedelsbranschen får samtidigt längre tid att anpassa sig till de nya reglerna. Det innebär att konsumenterna får mer korrekt och uppdaterad information när de tankar än om ändringen hade uteblivit.

I augusti 2018 beslutade regeringen om en förordning att konsumenter ska få information om drivmedels klimatpåverkan, vilka råvaror som använts för att producera drivmedel och deras ursprung vid bränslepumpen. Beslutet är en del i arbetet att bryta fossilberoendet och för att uppnå Sveriges mål om att minska transportsektorns utsläpp med 70 procent till 2030.

Annons

Annons

Annons