Mötesplatsen för dig inom energibranschen, jul, 17 2019
Senaste Nytt

Umeå Energi inleder samarbete med Bee Charging

Bild: Umeå Energi.
Bild: Umeå Energi.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 25 feb 2019

Umeå Energi fortsätter att satsa på utbyggnaden av laddplatser i Västerbotten och inleder nu ett partnerskap med Bee Charging Solutions (tidigare Clever Sverige). Samarbetet avser tjänster för såväl laddning hemma som arbetsplatsen eller längs vägen på publika laddstationer. 

- Tillsammans med Bee erbjuder vi en helhet där all laddning ingår i samma nätverk oavsett om du laddar hemma, på jobbet eller längs vägen. Det ska vara enkelt att bidra med ett minskat klimatavtryck genom att köra elbil i Västerbotten. Samarbetet med Bee är ytterligare ett kliv i den riktningen, säger Eva Lendic Edlund, vd Umeå Energi Elhandel.

Från den 1 april ingår samtliga av Umeå Energis laddstationer i Västerbotten i Bees nationella laddnätverk. Under övergångsperioden och fram till den 1 april kommer laddningen att vara kostnadsfri på Umeå Energis laddplatser i Västerbotten.

-Förutsättningar för regionens övergång till hållbara transporter är en prioriterad fråga, säger Henrik Bristav, Hållbarhetsstrateg på Umeå Energi. Vi fortsätter nu att tillsammans med Bee arbeta med både privat och publik laddning för att nå vårt mål.

 

Annons

Annons

Annons