Mötesplatsen för dig inom energibranschen, jul, 22 2019
Senaste Nytt

Västaustraliensiska Perth ett nytt globalt energinav

LNG - tankfartyg utanför staden Perth. Foto: Courtesy of Western Australia Government, credit; Woodside
LNG - tankfartyg utanför staden Perth. Foto: Courtesy of Western Australia Government, credit; Woodside
Publicerad av
Markku Björkman - 06 feb 2019

Perth är den enda australiensiska staden som har antagits i World Energy Cities Partnership, vilket innebär att provinsen Western Australia fortsätter att växa som världsledande energiledare.

Det är dock västra Australiens rykte som ett globalt system för flytande naturgas (LNG) som kommer att medföra långsiktiga ekonomiska fördelar för delstaten.

Det är ett faktum enligt WA:s Minister för Mines och Petroleum, och Energy Bill Johnston, som talade till arrangörerna av Australasian Oil & Gas Conference & Exhibition (AOG) nyligen före hans öppningsadress.

- Vi är välsignade med en extraordinär naturlig mängd av mineralier, olja och petroleumresurser, sade han.

- Australien är på väg att bli världens största LNG-exportör, med västra Australien som ansvarar för cirka 11 procent av den globala LNG."

Västra Australiens olje- och gassektor värderades till 26,6 miljarder dollar 2017-18, en ökning med 39 procent från 19,2 miljarder dollar 2016-17.

LNG är västra Australiens näst mest värdefulla råvara - efter järnmalm  och står för nästan 17 procent av all försäljning av mineral och petroleum under samma period.

Volymen förväntas öka när industrin flyttar från byggfasen till drift och underhåll.

- Vid 2020-talet och längre framåt förväntas LNG-industrin öka med cirka 30 miljarder dollar per år. Detta kommer att bidra till Australiens BNP med cirka 2 procent.

Forskningsinstitutetet McKinsey, som sysslar med professionell tjänsteleveranser räknar med att upp till 65 000 högutbildade arbetstagare behövs för en stor del av verksamheten och underhållsarbetet.

- Vi arbetar med industrin för att bygga en hälsosam tjänstesektor och att främja Perth som ett globalt olje- och gasnav, som liknar Houston och Aberdeen, vilket är mandatet för McGowan-regeringens taskforce när det gäller LNG-arbetsplatser, sade minister Johnston.

LNG Jobs Taskforce, som leds av premiärminister Mark McGowan, kommer att bidra till att skapa långsiktiga arbetstillfällen för västaustralier, kommer också att fokusera på service, underhåll och förbättring av befintlig verksamhet.
 

Annons

Annons

Annons