Mötesplatsen för dig inom energibranschen, jun, 26 2019
Senaste Nytt

SolTech förvärvar Nyedal Solenergi

Foto: Nyedal
Foto: Nyedal
Publicerad av
Peter Höök - 09 jan 2019

SolTech Energy Sweden har förvärvat 51 procent av aktierna i Nyedal Konsult som är det affärsdrivande företaget bakom varumärket Nyedal Solenergi. Nyedal har huvudkontor i Halmstad, 10 anställda och omsatte under 2018 cirka 22 miljoner kronor med ett positivt resultat. Bolaget är precis som SolTech specialiserade på integrerade solenergilösningar.

Nyedal, som är återförsäljare av Moniers intregrerade solpaneler och den egenutvecklade Solpannan, är det första bolag som förvärvas enligt denna strategi. Efter affären med SolTech säger Nyedal upp samarbetet med Monier och lägger ned arbetet med Solpannan för att istället satsa på SolTechs produker ShingEl och RooF vilka både är prismässigt attraktivare.

VdStefan Ölander kommenterar:

– Vårt mål med detta och kommande förvärv är att addera kompetens, drivna entreprenörer och försäljningskanaler för ökad tillväxt och lönsamhet inom SolTechkoncernen. Detta gör vi nu genom förvärvet av Nyedal där VD Markus Svensson och hans team kommer att bli en stor tillgång för SolTechkoncernen. Vi jobbar samtidigt vidare med planen att under vintern/våren 2019, presentera ytterligare förvärv med målet att bygga SolTech till Nordens mest framgångsrika solenergikoncern.

– Vi är mycket glada över att nu ingå i SolTechkoncernen. SolTech har alltid drivit sin linje med estetiska och byggnadsintegrerade solenergiprodukter. Något vi också gjort men genom att nu skifta över till att sälja SolTechs produkter samt att åtnjuta SolTechs kompetens, nätverk och finansiella resurser kommer vi kunna göra fler affärer och bidra både till en stark koncernutveckling och till en bättre miljö, säger Markus Svensson, vd Nyedal i en kommentar.

Annons

Annons

Annons