Mötesplatsen för dig inom energibranschen, jul, 17 2019
Senaste Nytt

Utför energiborrning mitt i centrala Stockholm

Foto: Sustainable Energy Solution
Foto: Sustainable Energy Solution
Publicerad av
Peter Höök - 08 jan 2019

Det NGM noterade bolaget Sustainable Energy Solution Sweden Holding, SENS, tar genom sitt nyligen förvärvade dotterbolag Wessman Group en order om cirka 5 miljoner kronor. Det är Wessman Drilling Solution som är specialiserade på borrhålsarbeten som erhållit en prestigefylld order till ett mycket stort svenskt fastighetsbolag i Stockholm.

Uppdraget innebär energiborrning mitt i centrala Stockholm, vilket ställer avancerade tekniska krav och stor erfarenhet av de som skall utföra borrningarna. Geomförandet kommer att ske med en speciell eldriven borrigg som skall utföra mer än 20 borrningar som är 350 meter djupa. Borrhålen, så kallade energibrunnar, skall förse fastigheter med såväl värme som kyla. Företaget har naturligtvis förhoppningar, om detta faller väl ut, att kunna serva samma kund i ett antal uppdrag framöver.

– Vi är stolta och glada över förtroendet vi fått och det stärker vår ambition att ligga i framkant på marknaden med att genomföra komplexa energiprojekt, säger Göran Beronius vd i SENS.

Annons

Annons

Annons