Mötesplatsen för dig inom energibranschen, maj, 24 2019
Senaste Nytt

Sweco designar reningsverk i La Paz, Bolivia

Bild: Sweco.
Bild: Sweco.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 03 dec 2018

Sweco har fått uppdraget att designa ett avloppsvattenreningsverk i staden La Paz i Bolivia. La Paz saknar idag helt avloppsvattenrening och det nya verket ska hantera avloppsvatten från ungefär 1 miljon invånare med bättre hälsa och levnadsstandard som resultat.

Staden La Paz ligger i bergskedjan Anderna och är en av världens högst belägna städer med sina cirka 3 600 meter över havet. Det kalla klimatet och bergiga landskapet påminner mycket om det i Sverige och kräver därmed särskilda lösningar för reningsverket.

– En fungerande hantering av avloppsvatten är grunden för ett välmående och hållbart samhälle och jag är glad över att vi kan bidra till förbättrad levnadsstandard för så många människor i Bolivia. Då klimatet påminner mycket om vårt svenska klimat kommer vi att kunna använda fler av de lösningar vi använder här hemma. Brist på vatten är ett faktum för bönderna i staden La Paz med omnejd, så återanvändning av behandlat avloppsvatten kommer att ha hög prioritet i det nya avloppsvattenreningsverket, säger Anna Yman, vd för Swecos vatten- och miljökonsulter.

Swecos miljö- och vattenkonsulter ska bidra med utredningar, platsundersökningar, provtagning, förprojektering och upphandlingsdokument. Uppdraget att designa det nya avloppsvattenreningsverket pågår i 12 månader.

Annons

Annons

Annons