Mötesplatsen för dig inom energibranschen, dec, 17 2018
Senaste Nytt

Danskt klartecken för norsk-polsk gasledning

Johan Nilsson/TT: Den omstridda ryska gasledningen Nordstream 2 ska kraftigt öka kapaciteten för överföring av rysk gas till EU. Arkivbild.
Johan Nilsson/TT: Den omstridda ryska gasledningen Nordstream 2 ska kraftigt öka kapaciteten för överföring av rysk gas till EU. Arkivbild.
Publicerad av
TT - 30 nov 2018

Baltic Pipe, en naturgasledning från Norge till Polen har godkänts av Danmarks regering. Gasledningen ska gå från ett befintligt gasledningssystem i Nordsjön via Danmark till Polen.

Godkännandet drog ut på tiden, då Danmark och Polen länge inte kunde komma överens om var havsgränsen mellan länderna egentligen går. Den frågan löstes tidigare i november.

Ett stort antal danska kommuner berörs, på Jylland, Fyn och Sjælland, och enligt uppgörelsen mellan länderna kommer Polen att betala en avgift till Danmark för den norska gas som fraktas genom landet.

Projektet, kritiserat av miljöaktivister för att förlänga beroendet av fossila bränslen, har stöd från EU-kommissionen – bland annat då det anses minska Europas beroende av rysk gas.

Annons

Fortum Power and Heat Oy äger två kärnkraftsenheter på Hästholmen i Lovisa. Finlands Strålsäkerhetscentral, -STUK- är en myndighet som övervakar strål- och kärnsäkerheten.  Lovisa 1 togs i kommersiellt bruk år 1977 och Lovisa 2 år 1981. Anläggningen i Lovisa är av typen tryckvattenreaktor. Nettoelektricitetseffekten i Lovisa 2 är 502 MWe från 1.11.2016, och i Lovisa 1 507 MWe från 1.10.2017. Foto: STUK
Fortum Power and Heat Oy äger två kärnkraftsenheter på Hästholmen i Lovisa. Finlands Strålsäkerhetscentral, -STUK- är en myndighet som övervakar strål- och kärnsäkerheten. Lovisa 1 togs i kommersiellt bruk år 1977 och Lovisa 2 år 1981. Anläggningen i Lovisa är av typen tryckvattenreaktor. Nettoelektricitetseffekten i Lovisa 2 är 502 MWe från 1.11.2016, och i Lovisa 1 507 MWe från 1.10.2017. Foto: STUK

Säkert årligt underhåll på Lovisa kärnkraftverk

"årsrevision av 2 reaktorer"

Årsrevisionen av båda reaktorerna vid Lovisa kärnkraftverk, i södra Finland, är slut för i år....

Annons

Annons