Mötesplatsen för dig inom energibranschen, jan, 22 2019
Senaste Nytt

SunPine tilldelas klimatpris

Bild: SunPine.
Bild: SunPine.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 06 nov 2018

SunPine prisas för sin positiva klimatpåverkan. Årets Klimatkämpe i norr inom grön transformation:

– Vi på Energikontor Norr har den stora glädjen att gratulera SunPine till utmärkelsen Klimatkämpar från Norr 2018, säger Katarina Delsing, vd, Energikontor Norr.

Energikontor Norr som driver projekt inom energi och miljö i Norrbotten delar årligen ut ett miljöpris kallat Klimatkämpe i norr.

– Vi delar ut det här priset för att lyfta fram de företag som gör det möjligt för andra att göra sin energiomställning. Det är inte alltid de får synas, säger Inger E Pedersen, affärsutvecklare på Energikontor Norr. 

2018 har årets Klimatkämpe i norr inom grön transformation tilldelats SunPine, juryns motivering:

”Grön Transformation – SunPine. För deras arbete med att ge oss en grönare väg framåt. Deras talldiesel bidrar till att minska CO2-utsläppen på svenska vägar med 250 000 ton per år. Nu satsar de på att öka produktionen med ytterligare 50 % vilket är ett viktigt tillskott i transportsektorns omställning till fossilfria bränslen.

Klimatkämparna prisades på den stora energikonferensen Förädla världen i Norrbotten den 6 november i Luleå på Clarion Sense. David Lundman och Ulrika Hagman representerade SunPine på plats på prisutdelningen och mottog diplom och applåder.

– Extra kul att de uppmärksammar att vi nu investerar och bygger ut vår kapacitet på SunPine i Piteå. Vi kommer att kunna öka vår produktion av talldiesel som når marknaden via Preem som Sveriges enda Svanen-märkta diesel, Evolution diesel, säger Ulrika Hagman, projektledare investeringar, SunPine.

Annons

Annons

Annons