Mötesplatsen för dig inom energibranschen, jun, 26 2019
Senaste Nytt

Instalco får VS-uppdrag hos SVT

Fotograf: Instalco

Johan Höglund VVS Kraft, Sven Stenbäck SRF och Ola Klockarås VVS Kraft.
Fotograf: Instalco Johan Höglund VVS Kraft, Sven Stenbäck SRF och Ola Klockarås VVS Kraft.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 11 okt 2018

Sveriges Radio Förvaltnings AB (SRF) har tilldelat Instalcos bolag, VVS Kraft, uppdraget att bygga om det centrala kylsystemet vid Sveriges Television, Sveriges Radio, Utbildningsradion och Berwaldhallen i Stockholm.

VVS Krafts VS-installationer gäller utförandentreprenad där tre nya kylcentraler ska installeras med tillhörande distributionsnät. Ordervärdet uppgår till 25 miljoner.

Centralkylan inom fastigheten för SR, SVT, UR och byggnaden Berwaldhallen är delvis ålderstiget och behöver bytas ut. Förutom att skapa en komforttemperatur för de som arbetar i fastigheten krävs kvalificerad kyla som säkerhet för teknisk studio- och sändningsutrustning som datorer, kameror och redigering. I konsertlokalen Berwaldhallen behöver musikinstrumenten rätt kyla och fuktighet.

- Det är ett omfattande och tekniskt specialiserat arbete att bygga om distribueringen för centralkylan i de här byggnaderna. Vi är glada över att ha fått förtroendet av SRF att göra det här uppdraget. I just det här fallet bidrar vi till att säkerställa att public service som tv och radio i Sverige får rätt förutsättningar för att fungera vilket vi är stolta över, säger Ola Klockarås, VD på VVS Kraft.

Totalt är det tre nya kylcentraler som ska installeras med ett flertal kilometer rördragning mellan undercentralerna och ut under byggnaderna vid Gärdet i Stockholm.

Ombyggnaden och installationen av det nya kylsystemet i SRF:s fastigheter ska vara färdigt våren 2020.

Annons

Annons

Annons