Mötesplatsen för dig inom energibranschen, dec, 14 2018
Senaste Nytt

Ny Cleantech Hubb invigs i New York

Bild: Energimyndigheten.
Bild: Energimyndigheten.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 11 okt 2018

I dagsläget finns tre av Energimyndighetens Cleantech-hubbar, i San Francisco, London och Shanghai. Nu lanseras ytterligare en hubb och denna gång i New York, i samarbete med Svensk-amerikanska handelskammaren i New York.

Syftet med Energimyndighetens Cleantech-hubbar är att stötta svenska företag med energiinnovationer att nå ut på internationell marknad. Cleantech-hubben i New York är en del i ett långsiktigt samarbete med Svensk-amerikanska handelskammaren i New York och Epicenter, Stockholms första digitala innovationshus.

- Inom ramen för Gateway, en gemensam satsning med bland annat Epicenter, ser vi med spänning fram emot att lyfta fram denna fantastiska satsning tillsammans med Energimyndigheten, säger Anna Throne-Holst, vd för Svensk-amerikanska handelskammaren.

Just på Gateway, på 29:e våningen i en skyskrapa på centrala Manhattan, kommer Energimyndighetens nästa Cleantech Hub att ha sin fysiska plats. Innovationsbolagen kommer att ha tillgång till Gateways tjänster såsom innovationslabb, matchmaking, industrievents, accelerationsresor, kompetensutveckling och flexibla arbetsplatser.

- Genom att hjälpa Energimyndighetens bolag på plats i New York med att knyta kontakter, bredda nätverk, träffa investerare och industri kommer vi ge dessa bolag en unik språngbräda in på den amerikanska marknaden. Vi ser att möjligheterna att lyfta fram svenska innovationer och transformativa lösningar inom energisektorn är ändlösa i New York, som är en av världens största marknader inom cleantechområdet, Anna Throne-Holst.

Svenska energiinnovationer bidrar till globala klimatnyttan

Energimyndigheten har sedan ett par år tillbaka haft fokus på att få ut skalbara och transformativa lösningar som påtagligt bidrar till omställningen av ett hållbart energisystem på internationell marknad.

myndigheten letar kontinuerligt efter svenska innovationer som kan bidra till omställningen och tre viktiga kriterier är:

  • Effekten på omställningen till ett hållbart energisystem
  • Skalbarhet och tillväxtpotential
  • Exportpotentialen

- Hubben är en del i vår strategi att få ut skarpa och smarta lösningar med hög skalbarhet och hög potential att bidra till omställningen till ett hållbart energisystem. Vi ser att majoriteten av våra lösningar har en internationell marknad och just nu finns det ett starkt momentum från näringsliv, politik och offentlig sektor för denna typ av innovationer - därför är denna satsning mycket viktig för våra svenska bolag och Sverige AB, säger Andreas Stubelius, portföljansvarig på Energimyndigheten.

Annons

Annons

Annons