Mötesplatsen för dig inom energibranschen, jun, 26 2019
Senaste Nytt

Budstriden kring Skånska Energi nära avgjort

Bild: Skånska Energi.
Bild: Skånska Energi.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 10 okt 2018

Nyligen meddelade Acsnacs att bolaget drar tillbaka sitt bud på Skånska Energi. Budet, som först låg på 60 kronor per aktie, höjdes den 23 september till 72 kronor per aktie. Det framgår av ett pressmeddelande. 

Acsnacs Energi, som kontrolleras av brittiska Ancala Partners, meddelar att de återkallar sitt bud då erbjudandet inte nått upp till villkoret om en accept från drygt 90 procent av det totala antalet aktier och röster. 

Vid utgången av acceptperioden den 8 oktober hade Acsnacs fått in 0,7 procent av antalet utestående aktier i bolaget. 

"Eftersom det står klart att detta villkor inte uppfyllts återkallar Acsnacs Energi Erbjudandet. Aktierna som har lämnats in i Erbjudandet kommer därmed inte att förvärvas av Acsnacs Energi. Aktierna kommer att förbli i aktieägarnas ägo utan att aktieägarna behöver vidta några åtgärder", skriver Acsnacs Energi i pressmeddelandet. 

 

Bolaget har även förvärvat aktier motsvarande 18,1 procent av kapitalet och 22,3 procent av rösterna i Skånska Energi. Det framgår inte av pressmeddelandet vad bolaget avser att göra med dessa. 

Den 2 oktober gav sig Skånska Energis storägare Kraftringen in i budstriden med ett bud på 80 kronor per aktie. 

Skånska Energi-aktien stängde på tisdagen på 80 kronor per aktie vilket alltså är i linje med Kraftringens bud. 

Även svenska Infranode deltar i budstriden efter att ha lagt ett bud på 70 kronor per aktie den 21 september vilket sedan höjdes till 75 kronor den 24 september. 

Annons

Annons

Annons