Mötesplatsen för dig inom energibranschen, jun, 26 2019
Senaste Nytt

 Virtas tecknar globalt avtal med E.ON

Bild: E.ON.
Bild: E.ON.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 10 okt 2018

E.ON SE och det Finland-baserade elbilsladdningsbolaget Virta Ltd har tecknat ett globalt avtal om att lansera smarta laddningsstationer åt användare av elbilar i Europa. 

Kombinationen av E.ON:s utbredda närvaro på den europeiska marknaden och Virtas avancerade laddningsteknologi innebär att det nya laddningsstationsnätverket kommer att bli ett av det mest utbredda samt tätaste i Europa. Den ökade tillgängligheten och användarvänligheten kommer att göra övergången till eldriven trafik mer attraktiv för både företag och privatkunder.

E.ON:s lösningar för laddning av elbilar, drivna av Virta, har redan lanserats i Sverige, Tjeckien, Slovakien, Storbritannien och Rumänien. Före slutet av detta år kommer verksamheten även att utvidgas till Ungern, Italien, Danmark, Tyskland och Norge.

Virtas teknologi ska ge en lösning på den ökade sårbarheten i energinätverkets leveranssäkerhet, vilket är en följd av den växande efterfrågan av förnybara energikällor. Virtas innovativa system gör det möjligt att optimera laddningsstationernas beredskap genom att undvika toppar i energiförbrukningen och sänka kostnaderna för slutanvändare. Detta i sin tur medför att fördelarna med miljövänliga elbilar växer avsevärt.

-  E-Mobility & Innovation vid E.ON säger så här: “Vårt syfte är att skapa en bättre framtid för våra kunder. Vid E-Mobility har vi möjlighet att göra detta genom att erbjuda våra privat- och företagskunder ett enkelt sätt att övergå till en hållbar, grön och eldriven trafik. Med Virta kan vi nu erbjuda det bästa och mest innovativa elbilsladdningssystemet åt våra kunder överallt i Europa, säger Frank Meyer, vice VD för B2C Solutions.

Företagen driver övergången till en ökad eldriven trafik men infrastrukturen för laddningspunkter spelar en stor roll i processen. Med Virtas innovativa tjänsteplattform blir övergången flexibel och möjlig att skräddarsy för olika behov. Det molnbaserade plattformen godkänner bl.a. en mängd olika betalningsmedel och har en beredskap att modifieras - t.ex. kan köpcentrum och hotell själva bestämma hur de prissätter sina laddningspunkter. Plattformen gör det även möjligt att använda vanliga laddningspunkter hemma och vid olika fastigheter i kommersiellt syfte och att förse dessa med skräddarsydda betalningssystem samt marknadsföra dem som offentliga laddningspunkter.

Elektriska fordon minskar avsevärt oljebaserade utsläpp och har därför en central roll i den globala och politiska kampen mot klimatförändring.

 

Annons

Annons

Annons