Mötesplatsen för dig inom energibranschen, okt, 22 2018
Senaste Nytt

Climeon etablerar filial på Island

Bild: Climeon.
Bild: Climeon.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 02 aug 2018

 

Climeon har etablerat en filial på Island, vilket anses vara en intressant geografisk punkt i världen för geotermisk värmekraft. Genom den utökade ordern från isländska energioperatören Varmaorka i juni 2018 har Island blivit den första utländska marknad där bolaget fått ett stort genombrott. 

- Geotermisk värmekraft har potential att bli en dominerande förnyelsebar energikälla och den största kunskapen inom området finns på Island, säger Thomas Öström, VD för Climeon.

- Dessa goda förutsättningar i kombination med den stora leverans vi påbörjat till Island gör att en lokal etablering är ett naturligt och viktigt steg för bolaget, fortsätter Thomas Öström. Vi ser fram emot att arbeta nära våra isländska samarbetspartners.

Thomas Öström kommer även att vara VD för den isländska filialen.

Island har bland de lägsta elpriserna i världen, men lokalt producerad el är ofta en viktig förutsättning för att lokala samhällen ska kunna växa runt om i landet. Climeons anläggningar producerar el av varmvatten lokalt och till konkurrenskraftig kostnad dygnet runt, året runt. De första fyra Heat Power-modulerna till Varmaorka och Island levererades i juni i år.

Etableringen av en filial på Island innebär därigenom att man idag har lokal representation på två utländska marknader. I maj 2018 öppnades ett representationskontor i Japan för att stärka bolagets närvaro inför fortsatt expansion på den japanska marknaden.

Annons

Annons

Annons