Mötesplatsen för dig inom energibranschen, feb, 17 2019
Senaste Nytt

Härjeåns Kraft AB satsar på digitala energilösningar

Cecilia Norberg, tillträdande VD för Härjeåns Kraft AB. Foto: Morgan Grip
Cecilia Norberg, tillträdande VD för Härjeåns Kraft AB. Foto: Morgan Grip
Publicerad av
Simon Matthis - 11 jul 2018

Härjeåns huvudägare OY Herrfors AB går in som delägare i Bright Energy AB som tillhandahåller en digital plattform för elkonsumenter.

Detta skapar förutsättningar för Härjeåns Kraft med dotterbolag som Fyrfasen Energi och deras kunder att förstå och påverka sin egen elförbrukning. Brights digitala plattform möjliggör för kunden att automatiskt optimera till exempel värmesystem, elbilsladdning och smarta hem-produkter.

– Vi ser ett stort värde i att kunna skapa en helhetslösning som svarar för våra kunders behov samtidigt som vi säkrar en värdefull dialog genom nya kommunikationskanaler. Därför väljer vi att samarbeta med Bright som redan nu kan visa upp en digital lösning vilken kommer att passa våra kunder och vår affärsmodell, säger Cecilia Norberg, tillträdande VD Härjeåns Kraft AB, i ett pressmeddelande.

 – Vår app skapar en helt ny förståelse för elkonsumtion och miljöpåverkan. Förmågan att styra allt från elbilsladdning till värmesystem efter pris och miljöpåverkan har fått väldigt positiv respons från dels våra kunder och dels från andra aktörer i branschen. Vi är oerhört nöjda och glada för det samarbetsavtal vi skrivit med Herrfors/Härjeåns samt att de tror på plattformen så pass mycket att de valt att även investera i oss som bolag, säger Bright Energys medgrundare och VD, David Forsberg.

Annons

Annons

Annons