Mötesplatsen för dig inom energibranschen, jul, 17 2019
Senaste Nytt

Utsikterna om mer olja sätter priset under tryck

Eventuellt något billigare samling vid pumpen. Foto: Creative Commons, kredit: Skitterphoto
Eventuellt något billigare samling vid pumpen. Foto: Creative Commons, kredit: Skitterphoto
Publicerad av
Markku Björkman - 13 jun 2018

Utsikterna om mer olja från Ryssland och USA sätter oljepriset under tryck.

Det finns ett tryck på oljepriset sedan 13 juni. Nu när produktionen ökar i USA, liksom förväntan på ökad produktion i Ryssland, kan priserna komma att sjunka igen, skriver nyhetsbyrån Reuters.

Opec och Rysslands oljekarteller beslutade att dämpa produktionen år 2017 för att driva upp priserna, men på tisdagen den 12 juni meddelade Opec att utsikterna för oljemarknaden under andra halvåret 2018 är mycket osäkra. Kartellen kommer att träffas i Wien den 22 juni för att diskutera produktionsnivån.

- Möjligheten att underlätta produktionsrestriktionerna i Opec fortsätter att återspeglas i oljepriset, säger Lukman Otunuga, analytiker hos börsmäklaren FXTM, till Reuters.

Den 12 juni visade siffror för amerikansk produktion att deras oljelager ökade med 830 000 fat i veckan till 433,7 miljoner fat, bland annat på grund av att den amerikanska oljeproduktionen har uppnådde en rekordhöjd på 10,8 miljoner fat under en dag i juni.

I Ryssland och Saudiarabien har daglig produktion minskat över 10 miljoner fat i juni.

Den europeiska referensoljan Brent kostade $ 75,63 på onsdagmorgon den 13 juni, vilket är en försvagning på 76,64 dollar jämfört med tisdag eftermiddag.

Samtidigt kostar amerikansk WTI -olja, $ 65,96 per fat, vilket är en minskning på 66,58 dollar från tisdag.

Källa: Reuters

 

 

Annons

Annons

Annons