Mötesplatsen för dig inom energibranschen, jul, 22 2019
Senaste Nytt

Nya snabbladdningsstationer i Helsingborg

HH Ferries fem nya snabbladdningsstationer vid check-in hamnen i Helsingborg. Foto: Clever
HH Ferries fem nya snabbladdningsstationer vid check-in hamnen i Helsingborg. Foto: Clever
Publicerad av
Christer Wiik - 25 maj 2018

Nu har HH Ferries invigt fem nya snabbladdningsstationer i Helsingborg, detta i samarbete med Clever.  Laddstationerna kan användas både av resenärer som vill ladda elbilen i samband med resan över sundet och allmänheten. Den som laddar elbilen får även förtur vid ombordkörning på färjan till Helsingör. 

Tillsammans med Clever erbjuder nu HH Ferries snabbladdning för elbilar. Färjorna är redan igång med eldrift och att erbjuda elbilsladdning blir ytterligare ett steg i HH Ferries arbete med att bidra till ett fossilfritt samhälle. Initiativet bidrar även till målet om ett fossilfritt Helsingborg. För att få till omställningen behöver det finnas den här typen av allmänt tillgängliga laddplatser som komplement till laddning i hemmet, fastigheten och på arbetsplatsen.

- Vi är mycket glada över att nu kunna erbjuda våra passagerare möjlighet till att ladda sina elbilar i samband med färden över sundet. Detta är ytterligare ett steg i att skapa en grön korridor över sundet och bidra till fossiloberoende transportsätt, säger Johan Röstin, VD HH Ferries.

Laddstationerna är centralt placerade vid check-in i hamnen (Bredgatan 5) i Helsingborg och består av 5 laddstationer, med totalt 10 laddplatser. De passar alla laddbara bilar på marknaden och kan ladda ett tomt batteri till 80 % på cirka 30 minuter. Laddstationerna ingår i Clevers publika laddnätverk. För att kunna ladda behöver man en laddbricka från Clever som går att köpa i Scandlines reception eller i Clevers webbshop.

- Samarbetet med HH Ferries är fantastiskt på flera sätt. Inte bara omfattningen av laddplatsen, som blir den största bilmärkesoberoende laddplatsen för snabbladdning i Sverige, dessutom knyter dessa snabbladdare ihop fler hållbara transportsätt. Detta visar på ett stort engagemang i hållbarhetsfrågan och att HH Ferries verkligen menar allvar med att bidra till omställningen till fossilfria transporter, säger Fredrik Nordin, VD Clever Sverige.

HH Ferries snabbladdningsstationer levereras av ABB och har en laddeffekt på upp till 50 kW. Varje laddstation har 3 kontakter, 2 för likströmsladdning och 1 för växelströmsladdning. Det betyder att det finns möjlighet att ladda en bil på växelström samtidigt som en annan bil snabbladdar på likström.
Källa: Clever 

 

 

Annons

Annons

Annons