Mötesplatsen för dig inom energibranschen, jan, 17 2019
Senaste Nytt

Linka Energy och Jernforsen ingår nytt samarbete

Bild: Linka Energy.
Bild: Linka Energy.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 17 maj 2018

 

Nyligen tecknades ett avtal mellan danska Linka Energy och svenska Jernforsen, som båda är leverantörer av biomassaanläggningar. Framöver kommer de två verksamheterna tillsammans att utgöra branschens mest professionella leverantör av biomassaanläggningar till de flesta behov.

Linka Energy har med köpet av den svenska verksamheten säkrat tillgång till Jernforsens välutvecklade teknologi inom förbränning av biomassaavfall. (returträ och andra biomassaavfallstyper, samt ”våta” bränslen.) Den svenska verksamheten är särskilt stark på anläggningar över 4MW inom bl.a. fjärrvärme och industri.

- Vi får möjlighet att utvidga vårt nuvarande sortiment med anläggningar upp till 35 MW samt teknologi inom förbränning av bl.a avfallsträ. Tillsammans stärker vi vår kompetens och teknologier, till gagn för våra kunder, berättar Brian Pedersen, direktör på Linka Energy. Motsvarande kommer Jernforsen få glädje av Linkas marknadsledande position på halmanläggningar samt kompakta mobila lösningar.

Med två olika kärnsortiment får Linka och Jernforsen en stark, gemensam plattform på både existerande och framtida marknader. Därutöver kan organisationerna supportera varandra i det dagliga och tillsammans bygga relationer som kan säkra bättre fotfäste både på hemmamarknaderna och internationellt.

Till sommaren kan Linka fira sitt 40 års jubileum, där verksamheten genom åren har byggt upp en särdeles stark organisation, som i dag inbegriper 45 medarbetare.

- Sverige har alltid varit en av Linkas största marknader och vi kommer fortsätta ha fokus på denna marknad. Vi har i många år haft svensk serviceavdelning och förra året anställde vi en svensk säljchef på marknaden, berättar Brian Pedersen. Förutom i Sverige är Jernforsen också starka på norska, finska och brittiska marknaden.

- Vi ser fram emot att samarbeta med Linka. Båda företagen har 35-40 års erfarenhet av biomassa och förbränning och den gemensamma kunskapen kommer båda våra företag tillgodo”, berättar Magnus Holmgren. Han framhåller också att Linka har många spännande lösningar i sin produktportfölj och ett stort kunnande om bränslen, som Jernforsen kan dra nytta av. Vi ser fram åt att utveckla teknologier tillsammans med våra nya kollegor.

 

Både Linka Energy och Jernforsen fortsätter som två självständiga företag och partnerskapet får ingen betydelse för den dagliga driften, där också Magnus Holmgren fortsätter som VD och medinvestor i Jernforsen. 

Annons

Annons

Annons