Mötesplatsen för dig inom energibranschen, jul, 17 2019
Senaste Nytt

PowerCell: "Höjd prestanda genom Danas bipolära plattor"

Japansk bränslecellbuss. Bränslecell (med som elektrolyt en keramisk oxid)
En bränslecell omvandlar kemisk energi från ett bränsle plus ett oxidationsmedel till elektricitet, detta genom en kemisk reaktion varvid bränslet oxideras vid anoden och oxidationsmedlet reduceras vid katoden. Foto: Wikipedia, kredit: Jihara19
Japansk bränslecellbuss. Bränslecell (med som elektrolyt en keramisk oxid) En bränslecell omvandlar kemisk energi från ett bränsle plus ett oxidationsmedel till elektricitet, detta genom en kemisk reaktion varvid bränslet oxideras vid anoden och oxidationsmedlet reduceras vid katoden. Foto: Wikipedia, kredit: Jihara19
Publicerad av
Markku Björkman - 04 maj 2018

Det nordiska bränslecellsföretaget PowerCell har tecknat ett avtal med Dana Inc som säkrar leveranser av bipolära plattor av hög kvalitet.

– Bipolära plattor är vitala komponenter för bränslecellsstacken. Plattorna transporterar vätgas och luft i stacken och leder elektroner från anod till katod. Enkelt uttryckt, utan dessa plattor skapas ingen emissionsfri elkraft. Detta avtal är strategiskt viktigt, säger Per Wassén, vd för PowerCell, i ett pressmeddelande.

Överenskommelsen mellan de två företagen stärker förhållandet mellan dem, som inleddes 2013. Enligt PowerCell är Danas bipolära plattor några av de bästa, och bidrar till att höja prestandan på PowerCells egna produkter. 

– Genom att arbeta med kunder som PowerCell, kan Dana utnyttja vår utomordentliga kunskap om materialbearbetning och vår överlägsna materialtätningsdesign för att utveckla bipolära plattor som möjliggör hög energitäthet och som gör stacken maximalt pålitlig. Vi är glada att arbeta tillsammans med PowerCell för att utveckla lösningar som bidrar till att minska utsläpp, säger Dwayne Matthews, president för Dana Power Technologies, i ett pressmeddelande.

Annons

Annons

Annons