Mötesplatsen för dig inom energibranschen, sep, 23 2018
Senaste Nytt

Elvattentaxin Seabubbles visades upp i Genève

Bild: ABB.
Bild: ABB.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 16 apr 2018

Nu har en futuristisk ny design på den utsläppsfria vattentaxin SeaBubbles visats upp framgångsrikt på Genèvesjön i Schweiz. Vattentaxin innebär en milstolpe vid utvecklingen av nya transportmedel som inte påverkar miljön eller belastar den urbana infrastrukturen. Vattentaxin utrustas snart med en programvarulösning från ABB som hjälper fartygsoperatörer att samla in och analysera alla relevanta data för att optimera vattentransporterna.

Framtagningen av demotaxin hade stöd av de kantonala myndigheterna i Genève samt Department of Energy, Transport and Agriculture (DETA), som representerades av kantonledamöterna Luc Barthassat och Pierre Maudet, och bygger på teknik från ABB. Ytterligare tester kommer att utföras under de närmaste månaderna.

ABB Ability™ Marine Advisory System – OCTOPUS kommer att driftsättas av pilotprojektet i början av maj. OCTOPUS-systemet kommer att göra det möjligt för bolaget att tillhandahålla SeaBubbles styrcenter realtidsdata som omfattar praktiskt taget alla aspekter av fartygens driftstatus. 

Annons

Annons

Annons