Mötesplatsen för dig inom energibranschen, dec, 12 2018
Senaste Nytt

HCL tecknar IT-avtal med norska Statkraft

Bild: HCL.
Bild: HCL.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 06 mar 2018

HCL Technologies (HCL) har tecknat ett omfattande avtal på fem och ett halvt år med det norska energibolaget Statkraft. Inom ramen för överenskommelsen ska HCL hjälpa Statkraft att implementera effektiva IT-tjänster över 18 länder världen över.

Under kontraktstiden kommer HCL förse Statkraft med en heltäckande och integrerad infrastruktur byggd på en modern, flexibel och skalbar lösning. Tjänstepaketet inkluderar datacenter, servicedesk, arbetsplatser, nätverk, säkerhetstjänster, applikationshantering och tvärfunktionella tjänster. Tack vare partnerskapet kommer Statkraft att kunna fortsätta att fokusera på sin kärnverksamhet och på att vidareutveckla sin ledande position på den snabbt föränderliga energimarknaden.  Detta via en modern infrastrukturplattform utformad för ökad flexibilitet och skalbarhet.

- Vi är fast beslutna att vidareutveckla vår ledarposition inom förnybar energi, säger Johnny Langsrud, CIO och Senior Vice President IT på Statkraft.

- Vårt partnerskap med HCL gör det möjligt för oss att fokusera på vår kärnverksamhet samtidigt som att vi kan vara säkra på att vår IT-infrastruktur är optimerad för framtiden. HCL visade inte bara på en djup förståelse både för vår verksamhet och vår vision. Kvaliteten och den tekniska kompetensen hos HCL-teamet, tillsammans med den imponerande listan av tidigare framgångsrika projekt i regionen var också viktiga faktorer när vi valde HCL som partner.

 

 

 

Annons

Annons

Annons