Mötesplatsen för dig inom energibranschen, jan, 22 2019
Senaste Nytt

Biogasflak välte av bil i Ingelsta

Bild: Tekniska Verken.
Bild: Tekniska Verken.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 05 feb 2018

På morgononen välte ett biogasflak av en lastbil vid Ingelsta i Norrköping. Räddningstjänsten spärrade av ett område kring platsen, där arbetet utöfrdes. Tekniska verken har haft personal på plats hela förmiddagen för att vara behjälpliga. Ingen person ar kommit till skada. 

Containern med biogas är nu bortfraktad från Ingelsta och avspärrningarna är hävda.

 

Tidigare:

Renall, som på uppdrag av Svensk Biogas i Linköping distribuerar biogas till tankstationer, meddelar att en lastsäkringsutrustning brast på fordonet vid transporten under morgonen. Det ledde till att ett av tankflaken gled av lastbilen i korsningen Tenngatan/Koppargatan i Norrköping. Området är fortfarande avspärrat. Polis och räddningstjänst är på plats. Varken förare av fordonet eller annan person har kommit till skada. Renalls säkerhetsrådgivare är inkopplad och personal från Svensk Biogas är på plats. När bärgning och säkring av området skett kommer utredning kring eventuellt materialfel på låsningsutrustning på fordonet påbörjas.

Uppdatering 2:
Ventilerna på de 133 gastuberna i containern är nu avstängda, och alla tuber är intakta så det finns inte längre någon risk för läckage. Hela containern är säkrad och håller nu på att lastas upp på en bil som ska köra den vidare till Tekniska verkens anläggning i Norrköping. Förhoppningen är att avspärrningarna kommer att ha hävas inom en timme.

 

Källa: Tekniska Verken. 

Annons

Annons

Annons