Mötesplatsen för dig inom energibranschen, okt, 22 2018
Senaste Nytt

SolTech erhåller miljonorder

Bild: SolTech Energy.
Bild: SolTech Energy.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 06 dec 2017

SolTech Energy har erhållit en order om solceller för knappt 1,4 miljoner kronor. Beställare är Ereim koncernen som ska använda solcellerna till sitt projekt Skogshöjden Projekt AB i Ulricehamn, som ska byggas sommaren 2018.

Genom valet av SolTech ShingEl som både är en solcell och ett tak i samma produkt får man två funktioner i samma lösning. Produkten har utvecklats av SolTech Energy och kommer att lanseras brett under 2018 både mot privat- bygg och fastighetsmarknaden. För Ereims bostadsområde Skogshöjden blir kostnadsbesparingen stor då man helt enkelt inte bygger ett tak med traditionell taktäckning utan lägger ShingEl direkt på papp och läkt.  

- Vi är mycket glada över denna affär med Ereim som sedan starten 2010 sålt över 800 bostäder runt om i Sverige och som fokuserar på energieffektiva hus. Skogshöjden är ett mindre bostadsområde med 9 radhus som innehåller totalt 18 bostadsrätter. Området är det första som byggs helt med ShingEl, vilket blir häftigt att se och understryker samtidigt produktens konkurrenskraft, säger Frederic Telander, vd SolTech.  

Annons

Annons

Annons