Mötesplatsen för dig inom energibranschen, dec, 14 2018
Senaste Nytt

​FN och EU-kommissionen besöker miljökonferens i Umeå

Bild: Umeå Kommun.
Bild: Umeå Kommun.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 14 nov 2017

Snart samlas hållbarhetsexperter från hela Norden för att dela erfarenheter och hämta inspiration av varandra i arbetet för en mer hållbar konsumtion och produktion, när den tredje upplagan av konferensen Nationell verkstad för hållbara livsstilar i Umeå. Bland talarna finns både EU-kommissionen och FN representerade.

Årets tema är hållbar konsumtion och de nordiska ländernas arbete med att nå målet om hållbar konsumtion och produktion, som är ett av de 17 globala hållbarhetsmålen i FN:s Agenda 2030.

– Att vi får äran att stå värd för konferensen är ett kvitto på att det miljöarbete som pågår här i Umeå ger avtryck i resten av Sverige och Norden. Umeå har som de flesta andra kommuner stora utmaningar på miljöområdet. Vi kan gå före och ge våra invånare bättre förutsättningar för en hållbar livsstil oavsett om det gäller boende, transporter eller konsumtion, men vi har inte alla svaren på hur vi ska nå dit och därför är den här konferensen så viktig, säger kommunalrådet Hans Lindberg från Umeå kommun.

Konferensen gästas bland annat av EU-kommisionens Hugo Schally som leder Enheten för hållbar produktion, produkter och konsumtion och av Charles Arden Clarke, chef för Sekretariatet för FN:s tioåriga ramprogram för hållbar konsumtion och produktion, även kallat 10YFP. Naturvårdsverket är en av konferensens medarrangörer.

– Naturvårdsverkets roll är att öka medvetenheten om behovet av att ställa om till hållbar konsumtion och produktion samt inspirera samhällets aktörer till handling. Att tillsammans med Umeå kommun få arrangera den här tredje livsstilsverkstaden är en viktig pusselbit i vårt arbete, säger Ingela Hiltula, biträdande avdelningschef för Samhällsavdelningen på Naturvårdsverket.

 

 

Annons

Annons

Annons