Mötesplatsen för dig inom energibranschen, dec, 14 2018
Senaste Nytt

Tekniskt gymnasium i Turkiet installerar svensk solsystemsanläggning

Bild: Parans.
Bild: Parans.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 14 nov 2017

 Sedan 2013 har solenergibolaget Parans deltagit i det EU-finansierade projektet A2PBEER. Inom ramen för det har totalt 14 stycken SP3-system och ett SP4-system (tredje respektive fjärde produktgenerationen Paranssystem) installerats. Systemet erbjuder solljus för inomhusmiljöer genom ett innovativt system som fångar in och leder vidare solens strålar.

Installationen förser matsal och kök med naturligt ljus. Matsalen har ett fåtal fönster som inte ger tillräckligt ljusinsläpp. Ljussystemen belyser matsalen med 21 stycken armaturer och köket med 12 stycken armaturer. När solen inte lyser tänds LED-belysningen i samma armatur som är utvecklas tillsammans med Toshiba. Parans har inom ramen för projektet samarbetat med utöver Toshiba, välrenommerade bolag som Tecnalia, för att få fram lösningar till ett grönt byggande.

-Det känns glädjande att det är relevanta installationer, och i detta fall ett gymnasium där ungdomar får del av naturligt solljus inom ramen för  projektet, säger Lennart Ahlstedt, COO på Parans. 

Parans Solar Lighting erbjuder solljus för inomhusmiljöer genom ett innovativt system som fångar in och leder vidare solens strålar. 

 

Annons

Annons

Annons