Mötesplatsen för dig inom energibranschen, dec, 14 2018
Senaste Nytt

Green Cargo samarbetar med Stora Enso Bioenergi

Bild: Green Cargo.
Bild: Green Cargo.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 13 nov 2017

Stora Enso Bioenergi och Green Cargo har  sedan tidigare ett långt samarbete med Trätåg för transporter av biobränsle från flera orter till värmekraftverk i Sverige. Under 2018 kommer Green Cargo köra från Sveg samt från en ny lastplats i Hällefors till Fortum Värmes biokraftvärmeverk i Värtan, världens största i stadsmiljö.

Den 11-12 november genomfördes den första testleveransen av ett heltåg med biobränsle från Hällefors till Värtan. Testen gick helt enligt planerna med lastning, transport och lossning. Leveranserna av biobränslet kommer från skogarna i Bergslagen till Stockholms invånare. Green Cargo samordnar leveranserna från flera olika orter och tillgodoser kundens behov av vagnar och containers.

– Vi är glada att vårt samarbete med Stora Enso Bioenergi och Trätåg fortsätter att utvecklas under 2018 och bidrar till att andelen gods på järnväg ökar. Att genomföra transporter med heltåg för de kunder som regelbundet transporterar stora volymer mellan fasta destinationer gör att vi når prisvärda och miljövänliga lösningar, säger Bengt-Åke Johansson, strategisk säljare Green Cargo.

 

Annons

Annons

Annons