Mötesplatsen för dig inom energibranschen, dec, 14 2018
Senaste Nytt

Lantmännen deltar vid seminarium i Bonn

 Carl von Schantz. Bild: Lantmännen Energi.
Carl von Schantz. Bild: Lantmännen Energi.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 13 nov 2017

Torsdagen den 16 november kommer Lantmännen Agroetanol att medverka i Fossilfritt Sveriges seminarium Fossil free cement, steel and fuel – making business of industry transition under FN:s klimatkonferens COP23.

Isabella Lövin, minister för internationellt utvecklingssamarbete och klimat samt vice statsminister, deltar också i seminariet om industrins omställning till fossilfrihet.  

– Det är hedrande att Fossilfritt Sverige tillsammans med klimat- och biståndsminister Isabella Lövin väljer att bjuda in Lantmännen Agroetanol till COP23 för att lyfta fram ett av de bästa exemplen på grön industrialism i Sverige, säger Carl von Schantz, chef för Lantmännens Energidivision.

Lantmännen Agroetanol är Nordens största bioraffinaderi och ingår i Lantmännenkoncernen. I företagets anläggning i Norrköping raffineras spannmål och restprodukter som resulterar i tre huvudprodukter – etanol, protein och koldioxid – som i sin tur förädlas till hållbara produkter såsom biodrivmedel, djurfoder och kolsyra. 

Under seminariet kommer Carl von Schantz att presentera Lantmännen Agroetanols hållbara affärsmodell och diskutera utmaningar och möjligheter för minskad klimatpåverkan inom industrin.

– Jag ser mycket fram emot att delta vid COP23-konferensen och förhoppningsvis kan vårt exempel inspirera andra till att öka takten i omställningen från fossilt till förnybart, säger Carl von Schantz.

Annons

Annons

Annons