Mötesplatsen för dig inom energibranschen, dec, 14 2018
Senaste Nytt

Innovationstävling för smarta hem

Under ett event 15-16 november kommer nya idéer och innovationer att presenteras för en jury från Vätterhem, Jönköping Energi och Tosito. Vinnaren kommer få se sin smarta lösning omsättas i verkligheten när Jönköpings nyaste stadsdel Strandängen byggs ut.

Det här är en del i ett unikt samarbete mellan Jönköping Energi och Vätterhem som tillsammans vill leda och driva utvecklingen av framtida stadsdelar i Jönköpings kommun. Eventen kommer att ske i form av en idétävling, en så kallad pitch-bar där både företag och privatpersoner presenterar sina idéer och innovativa lösningar för att skapa smartare och bekvämare hem för kommande boende på Strandängen.

- Vi har högt uppställda mål med att Strandängen ska vara Sveriges modernaste stadsdel, i det arbetet söker vi samarbetspartners som kan hjälpa oss att uppnå vårt mål, säger Thorbjörn Hammerth, vd Vätterhem.

40-tal idéer
Under två heldagar kommer ett 40–tal idéer presenteras för en jury med deltagare från Vätterhem, Jönköping Energi och Tosito. Juryn kommer bedöma idéerna och målet är att flera av idékoncepten ska gå vidare och omsättas i verkligheten när arbetet med att bygga och utveckla Strandängen fortsätter.

- Energibranschen står inför flera utmaningar, där smarta lösningar är en del som kan ge både bättre komfort för boende men också ge effekt på vårt gemensamma klimatavtryck, där vill vi som energibolag vara i framkant för en mer hållbar stadsdel, säger Fridolf Eskilsson, vd Jönköping Energi.

Smarta hem
Redan idag finns flera lösningar för att göra hem och fastigheter mer smarta. Marknaden ligger precis i startgroparna och det finns flera fördelar utöver bekvämare boende genom att flera olika system kan samarbeta och dela information. För att tidigare kunna upptäcka avvikelser, planera husets energianvändning, dela på gemensamma resurser med mera.

– Genom pitch-baren vill vi hitta idéer för att kunna möta framtidens krav på en modern stadsdel, Thorbjörn Hammerth, vd Vätterhem.

Bild: Jönköping Energi.
Bild: Jönköping Energi.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 10 nov 2017

Annons

Annons

Annons