Mötesplatsen för dig inom energibranschen, dec, 14 2018
Senaste Nytt

Kewab tar hem uppdrag för Ellevios Värmlandspaket 1

Bild: Kewab.
Bild: Kewab.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 10 nov 2017

Kewab har tecknat ett treårigt avtal om att ensamma leverera till Ellevios projekt Värmlandspaket 1. Affären innebär att hela arbetsstyrkan för Kewab elkraft har att göra under tre år framåt då elnättet i södra, västra och norra Värmland som ska byggas om.

Total sett handlar det om nästan 65 mil kabelschakt, förläggning av 50 mil lågspänningskabeloch 45 mil 12-14 kV-kabel samt sex mil luftledningar.En affär värd 150 miljoner kronor över tre år.

Kontraktet innebär att hela styrkan inom elkrafttjänster hos Kewab hålls sysselsatta vilket öppnar upp möjligheter för tillväxt i bolaget. 

– Det viktigaste nu är att få igång ett riktigt bra samarbete med vår beställare så vi verkligen lägger upp det här rätt. Det görs i nära samarbete med Ellevio. Om vi inte hade fått det här jobbet hade vi fått jobba hårt för att ha beläggning för den nuvarande styrkan. Nu kan vi lägga ner den energin på att ta in nya jobb från andra.

De har också nyligen fått avtal med Vattenfall, där man är första entreprenör i två områden. 

– En utmaning nu är att kunna växa på rätt vis. Vi har möjlighet att slussa in personer. Branschen är ganska het just nu så bra personer har oftast redan uppdrag, så utmaningen blir att få in lite yngre personer.

 

Annons

Annons

Annons