Mötesplatsen för dig inom energibranschen, dec, 14 2018
Senaste Nytt

Fossilfritt Sverige närvarar vid COP23

Svante Axelsson, nationell samordnare för Fossilfritt Sverige. Fotograf: Fredrik Hjertling.
Svante Axelsson, nationell samordnare för Fossilfritt Sverige. Fotograf: Fredrik Hjertling.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 09 nov 2017

Under klimatmötet i Bonn, COP23, arrangerar Fossilfritt Sverige ett seminarium om hur vi kan uppnå en fossilfri basindustri. Svenska exempel från cement-, stål- och bränsleproduktion visar möjligheter och utmaningar för de branscher som traditionellt är förenade med de största utsläppen, skriver Miljö- och näringsdepartementet i ett pressmeddelande. 

- Den tunga industrin är en viktig del av omställningen till ett fossilfritt samhälle. Genom svenska satsningar på fossilfria byggmaterial och bränslen kan vårt klimatarbete få globala effekter och samtidigt förbättra vår internationella konkurrenskraft, säger Svante Axelsson, nationell samordnare för Fossilfritt Sverige, som deltar i Sveriges delegation under klimatmötet i pressmeddelandet.

När åtagandena från Parisavtalet ska infrias kommer marknaden för basindustrin att förändras. För att minska utsläppen och möta en ny sorts efterfrågan krävs stora investeringar i ny teknologi men det leder också till nya affärsmöjligheter och ekonomiska fördelar. Seminariet fokuserar på möjligheterna och utmaningarna för cement-, stål- och bränslebranschen; deras arbete idag, varför de måste visa vägen och vad de behöver för att göra de nödvändiga tekniksprång som behövs för att vi ska uppnå ett fossilfritt samhälle.

Annons

Annons

Annons