Mötesplatsen för dig inom energibranschen, dec, 14 2018
Senaste Nytt

Göteborg Energi får ny tillförordnad vd

Alf Engqvist tf. VD på Göteborg Energi. Bild: Göteborg Energi.
Alf Engqvist tf. VD på Göteborg Energi. Bild: Göteborg Energi.
Publicerad av
Sanna Kesselfors - 09 nov 2017

Alf Engqvist tar över rodret som tillförordnad vd på Göteborg Energi efter Lotta Brändström. Engqvist har de senaste två åren varit chef för Göteborg Energis distributionsverksamhet och suttit i koncernledningen.

Alfr Engqvist har tidigare varit vd på entreprenadbolaget Infratek Sverige och arbetat ett antal år på Vattenfall i olika roller.

Göteborg växer så det knakar och i sin nya roll som tf. vd är det fortsatt fokus på stadsutveckling som gäller.

– Vi har en mängd frågor som är kopplade till den pågående stadsutvecklingen. Aldrig i modern tid har Göteborg stått inför en större expansion och utmaning än just nu. För Göteborg Energis del handlar det bland annat om stora investeringar i fjärrkyla och fjärrvärme och vi ska se till att all vår fjärrvärme år 2030 kommer från fossilfria eller återvunna källor. Vår riktning och våra mål är utstakade och nu handlar det om att kavla upp ärmarna och genomföra det vi har planerat.

– Vi har under lång tid lagt grunden för att klara den här utmaningen, bland annat genom att fokusera på vår kärnverksamhet och påbörja ett omfattande effektiviseringsarbete i hela koncernen. Vi har en stabil och god ekonomi men om vi ska klara de massiva investeringar som ligger framför oss måste vi jobba så effektivt som möjligt och sänka våra kostnader där det går. Det handlar både om att gasa och att bromsa. Det är ingen enkel resa men jag är övertygad om att vi kommer att lyckas, säger Alf Engqvist.

Annons

Annons

Annons