Mötesplatsen för dig inom energibranschen, jul, 23 2019
Senaste Nytt

UNEP vägrar kärnkraftspengar

Foto: CC0 Creative Commons / pixabay
Foto: CC0 Creative Commons / pixabay
Publicerad av
Sofia Sofroniadou - 06 nov 2017

FN:s miljöprogram UNEP vägrar ta emot pengar från kärnkraftsindustrin för ett möte om hållbar innovation, det rapporterar Sveriges Radio.

Under klimatmötet i Bonn i Tyskland som ska pågå i två veckor arrangeras bland annat en två dagar lång konferens om hållbar innovation som FN:s miljöprogram UNEP håller i tillsammans med Climate network.

Sponsorer för konferensen är flera olika företag bland andra biltillverkaren BMW och transportföretaget DHL. Men när kärnkraftsindustrins intresseorganisation, World nuclear association, ville vara med som sponsorer fick de kalla handen. 

– Vi prioriterar den förnybara revolutionen, som vindkraft och solenergi och de bolag som ställer om från fossila bränslen. Vårt samarbete med kärnkraftsbranschen är begränsat, säger en talesperson för FN:s miljöprogram UNEP  till tidningen the Australian.

Men nobben av kärnkraftens intresseorganisation får nu kritik, inte minst för att fossilfri produktion med kärnkraft ses som en viktig del för att möta klimatförändringarna av FN:s klimatpanel IPCC.

Annons

Annons

Annons