Mötesplatsen för dig inom energibranschen, jun, 18 2019
Senaste Nytt

Jönköping och Mälardalen i mål på Bridgestone World Solar Challenge 2017

Foto: Mälardalen högskola
Foto: Mälardalen högskola
Foto: Jönköping universitet
Foto: Jönköping universitet
Publicerad av
Jessica - 18 okt 2017

JU Solar Team (Jönköping universitet) och MDH-team (Mälardalens högskola) har nu kommit i mål i Bridgestone Solar Challenge. Sträckan omfattade 300 mil genom Australien. Efter sju dagar passerade JU Solar Team mållinjen i Adeleide, på en åttonde plats.

– Samarbetet vi haft inom hela teamet är det som gjort denna resa möjlig, säger Matilda Ekman, medlem i managementteamet, efter målgången.

Vädret under tävlingsdagarna ska ha varit tufft och fler lag än någonsin fick avsluta tävlingen i förtid.

– I år varit det tuffaste racet på länge med dåligt väder – både regn och avsaknad av sol. Strategin har varit viktigare än någonsin, berättar Anders Angrén, team manager för elektronikteamet.

MDH Solar Team

Mälardalens resa präglades av bland annat batteristrul, byte av tävlingsklass och dagstemperaturer på över 40 grader. Sex dagar efter starten rullade solcellsbilen in i mål i Adelaide. På grund av att frakten av solcellsbilens batteri tog längre tid än planerat, hann inte teamet ta sig till det första stoppet i tid och blev därmed tvungna att byta från tävlingens challenger-klass till den så kallade adventure-klassen. 

- Vi är extremt nöjda med att vi kom i mål med vår bil. Det har varit svårt och utmanande, men vi gav aldrig upp och därför klarade vi det, säger Evelina Edström, PR-ansvarig i MDH Solar Team.

 

Annons

Annons

Annons