Mötesplatsen för dig inom energibranschen, sep, 22 2018
Senaste Nytt

Drygt 6 000 köar för en elbil i Norge

KONAs två räckviddsalternativ beräknas ligga på cirka 300 och 500 kilometer. Foto: Hyundai
KONAs två räckviddsalternativ beräknas ligga på cirka 300 och 500 kilometer. Foto: Hyundai
Publicerad av
Markku Björkman - 12 okt 2017

KONA är Hyundais färskaste SUV, och intresset för den elektriska versionen är enormt i Norge. Redan har 6000 norrmän och förmodligen även ett ansenligt antal kvinnor fått sina könummer efter att ha rapporterat intresse för nya elbilen KONA.

På torsdagen den 5 oktober släppte Hyundai Norway information om bilens räckvidd och att den får en kraftfull elektrisk motor som innehar 204 hästkrafter. Före datumet hade redan 3 000 norrmän anmält intresse.

Under den förljande veckan som har gått sedan dess hade ytterligare 3 000 norrmän fått plats i kön.
Sedan dess har intressenterna fortsatt att flöda, och många väntar på denna modell .

- Det är inte konstigt, med tanke på att detta kommer att bli marknadens första populära elektriska SUV, och att det kommer att ha ett mycket långt intervall", säger Stenbo på Hyundai.

KONA kommer som nu som en elbil under första halvåret 2018, och det är redan klart att bilen har två batterier.

- Vi vet att bilen levereras med ett 39,2 kWh batteri och ett 64,2 kWh batteri. Således är två mycket attraktiva elbilar med antingen en lång eller en mycket långre räckvidd installerade, säger Øyvind L. Knudsen, produktchef i Hyundai.

- Det angivna utbudet av de två alternativen beräknas ligga på cirka 300 och 500 kilometer, och vi förväntar oss att KONA Electric ska vara mycket attraktiv på marknaden - något som norska kunder redan bekräftar, säger han.

Priserna på ny KONA-el är inte klara ännu, men på samma sätt som med årets IONIQ-bil, kommer Hyundai att konkurrera aggressivt med priset.
.
Den första KONA-elen förväntas vara på norska vägar i juni 2018.

Annons

Annons

Annons