Mötesplatsen för dig inom energibranschen, sep, 22 2018
Senaste Nytt

Valmet expanderar inom industriella internetekosystem

Foto: Kemira
Foto: Kemira
Publicerad av
Simon Matthis - 10 okt 2017

Valmet har tecknat partnerskapsavtal med Kemira för att växa inom industriella internetekosystem. Syftet med avtalet är att skapa mervärde för kunder inom massa- och pappersindustrin genom att kombinera de två bolagens expertis tack vare användande av processdata.

I juni i år tillkännagav Valmet ett liknande avtal med Tieto. Målet med det ekosystem som byggs upp är att samla ett antal ledande industrispelare för att tillhandahålla ett omfattande industriellt Internet-erbjudande till massa-, pappers- och energikunder.

– Genom detta samarbete och företagens kompletterande expertis kan kundernas produktionsprocessdata integreras och optimeras för deras bästa. Detta ger kunderna bättre prestanda än om varje aktör arbetar självständigt, säger Jari Almi, chef för Industrial Internet på Valmet i ett pressmeddelande. 

– Kemira och Valmet är ledande leverantörer till industrin globalt och båda företagen arbetar också aktivt med att utveckla digitala lösningar. Det ultimata målet är att förbättra hastigheten, kvaliteten, pålitligheten, förutsägbarheten och prestandan för våra kunders verksamheter. Med dessa synergier är det mycket logiskt att gå samman för värdeskapande och för att stöpa om affärssamarbetsmodeller, säger Antti Matula, vice VD för produktlinjer och affärsutveckling på Kemira.

Annons

Annons

Annons