Mötesplatsen för dig inom energibranschen, jun, 20 2018
Senaste Nytt

ABB förnyar transformatorstation åt Göteborg Energi

Foto: CC0 Creative Commons/Pixabay
Foto: CC0 Creative Commons/Pixabay
Publicerad av
Jessica Nejman - 13 sep 2017

ABB:s anläggningsverksamhet har fått i uppdrag att förnya en transformatorstation till Göteborg Energi. Stationen heter K20 Blixtås och ligger i nordöstra delen av Göteborg.

 – Vi var med och byggde om station K9 Backa år 2015 och nu är det dags för nästa station, K20 Blixtås, säger Per Malmquist, anbudsansvarig på ABB.

Utrustning i den befintliga stationen från 1970 ska ersättas. Leveransen från ABB är ett helhetsåtagande som inkluderar elkonstruktion, montage, driftsättning och projektledning till färdig anläggning. ABB levererar nya 12 kV mellanspännings-ställverk av typ Unigear samt kontrollutrustning. I leveransen ingår även ABB:s kontrollsystem baserat på IEC61850.

- Vi är tacksamma för Göteborg Energis fortsatta förtroende och glada att få leverera ABB-teknik i framkant. Det känns extra roligt att kunna leverera vår helt nya lågspänningslåda som sitter på ställverken. Det är en lågspänningslåda som tagits fram som resultat av nära samarbete med kunden. Den stora fördelen med denna lösning är att den ger en mycket bättre överblick av kontrollkablaget. Det blir mer ordning och reda för driftpersonalen, säger Fredrik Isacsson, kundansvarig på ABB.

Projektet pågår och den nya stationen är planerad att driftsättas i slutet av december 2017.

Annons

Annons

Annons