Mötesplatsen för dig inom energibranschen, jun, 20 2018
Senaste Nytt

Smart energilösning för fastigheter

Foto; Vattenfall/Vattenfall News
Foto; Vattenfall/Vattenfall News
Publicerad av
Jessica Nejman - 13 sep 2017

Vattenfall lanserar sin tjänst InHouse: smarta energitjänster för bostadsrättsföreningar och fastighetsägare på den svenska marknaden.

Det är ett helhetskoncept med flera energitjänster riktat till fastighetsägare och bostadsrättsföreningar som vill ha energieffektiva och klimatsmarta energilösningar anpassade efter sina fastigheters behov.  Den nya tjänsten är ett led i Vattenfalls övergripande strategi att erbjuda kunder centrala såväl som lokala energilösningar.

– Många fastighetsägare och bostadsrättsföreningar efterfrågar just nu kostnadseffektiva och hållbara lösningar för värme, el och elbilsladdning. De frågar även efter skräddarsydda lösningar som ser till helheten och som fungerar ihop över tid.  Med Vattenfall InHouse erbjuder vi en enkel och smart energitjänst som hjälper kunden att välja rätt energilösning säger Mattias Tingvall, affärsutvecklingschef.

Det nya affärskonceptet kombinerar lokal energi med kundnära energi och består av fyra delar; InHouse Värme, InHouse El, InHouse Laddning och InHouse Smart. Utifrån en kartläggning av fastigheten tas en anpassad lösning fram med hjälp av en eller flera delar av Vattenfall InHouse. Tjänsterna är abonnemangsbaserade och kunden betalar antingen en månadskostnad baserad på antal förbrukade kilowattimmar, eller en fast avgift.

– Tjänsterna inom Vattenfall InHouse är framtagna för att göra det enkelt och tryggt för våra kunder. Som InHouse-kund behöver man inte binda kapital i utrustning och man behöver inte investera tid i att bygga upp kunskap och ta hand om olika tekniska lösningar, för det gör vi åt kunden. Kunden är även försäkrad om att fastighetens olika system samspelar på smarta sätta för att säkerställa en hållbar lösning både för ekonomi och miljö, säger Magnus Hall, Vattenfalls koncernchef.

– Med Vattenfalls nya energitjänster kan vi nu erbjuda värmelösningar till kunder utanför vårt fjärrvärmenät, men även till de kunder som vill ha en annan lösning än vår fjärrvärme. Det tar oss i rätt riktning att bli mer kundorienterade och ett viktigt steg närmare till att bli en komplett värmeleverantör, säger Jenny Larsson, chef för Vattenfall Värme Sverige.

Annons

Annons

Annons