Mötesplatsen för dig inom energibranschen, jul, 17 2019
Senaste Nytt

Dags för Klimatsmart samhälle 3.0

Foto: CC0 Creative Commons/pixabay
Foto: CC0 Creative Commons/pixabay
Publicerad av
Jessica - 25 aug 2017

Hållbarhetssafari arrangeras av Kalmar Kommun, Kalmar Energi och Linnéuniversitetet. I år är temat: Vi fixar det – Klimatsmart samhälle 3.0.

Med årets upplaga av Hållbarhetssafari vill arrangörerna fokusera på de möjligheter som finns. Kalmar kommun, Linnéuniversitetet och Kalmar Energi håller eventet i Kalmar. På schemat står besök på Kalmar Öland Airport som kommer att husera Sveriges största medlemsägda solpark, regionens cirkulära hållplats Moskogen, där bland annat Alger renar vatten, hur kraftvärmeverket Moskogen fungerar och hur matrester blir biogas. Innan dagen är slut besöker safari Saga biografen där grundaren för det Naturliga steget, Carl Henrik Robèrt, berättar om vilka möjligheter det finns att förena både ekonomiska, sociala och ekologiska intressen.

– Begreppet Hållbarhet är komplext och upplevs många gånger ganska luddigt, säger Therese Andersen, kommunikationschef på Kalmar Energi. Det är viktigt att vara konkret när vi pratar hållbarhet. Vi vill inge hopp och visa vad vi kan göra och vad vi faktiskt redan gör i vår region. Det är också viktigt att prata om hållbarhet i flera perspektiv. Ekologisk hållbarhet är jätteviktigt, men vi får inte glömma de ekonomiska och sociala aspekterna. Ekonomisk vinning och hållbarhet kan faktisk gå hand i hand, avslutar Therese.

En viktig målgrupp för Hållbarhetssafari är ungdomar.

– Jag får ofta frågor om hur vi ska lyckas att leva mer hållbart och mer specifik hantera klimatförändringarna, säger Elin Lindehoff, projektledare för ALGOLAND vid institutionen för Biologi och Miljö på Linnéuniversitetet. Ett viktigt steg i rätt riktning är att inkludera våra ungdomar på den resan och ge dem rätt förutsättningar. Det är vårt ansvar att se till att de står rustade för framtiden och då är god utbildning och kunskap oerhört viktigt, avslutar Elin.

Annons

Annons

Annons